Συμμετοχή του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του ΠΑ.Δ.Α. στην εκδήλωση της ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Συμμετοχή του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του ΠΑ.Δ.Α. στην εκδήλωση της ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, το Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συμμετείχε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ και το ΥΠΕΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον προαύλιο κήπο της ΕΡΤ.

Η εκδήλωση-εορτή ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και πραγματοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πρωτότυπα διασκεδαστικά παιχνίδια παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού αλλά και να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης. Το Εργαστήριο συμμετείχε παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθαίνω να εξοικονομώ ενέργεια“, το οποίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών των δημοτικών μας σχολείων σε έννοιες εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση δια-δραστικών ασκήσεων, με βασικό ήρωα τον «Εξοικονομούλη» της ΔΕΗ, το οποίο επί του παρόντος πραγματοποιείται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα πλαίσια αυτά, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από απλές πράξεις και αλλαγή πρακτικών μέσα στο σπίτι τους, στην καθημερινότητά τους.

Στην εκπαιδευτική ομάδα του Εργαστηρίου συμμετέχουν φοιτητές (Στέλιος Μοίρας, Δέσποινα Μπουλογιώργου, Νίκος Σπετσιώτης υπό την ακαδημαϊκή καθοδήγηση του κ. Παναγιώτη (Τάκη) Κτενίδη) των μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα και MSc in Energy Systems, (δύο καταξιωμένα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών με μακρόχρονη ιστορία, κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος αλλά και με δράσεις προστιθέμενης αξίας που στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστήμιων, Δημοσίων Φορέων και Επιχειρήσεων με σκοπό την ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας).

Φωτογραφίες από την εκδήλωση.